Aktuality

Operačné programy ľudskou rečou: 1 časť - Operačný program Výskum a inovácie

27.10.2016

Neviete sa zorientovať v eurofondoch? Zdá sa vám všetko komplikované a nezrozumiteľné? Octigon prináša pravidelný seriál o operačných programoch. Každý štvrtok vám jednoducho a zrozumiteľne priblížime jeden z nich. Dnes sa dozviete viac o Operačnom programe Výskum a inovácie (OPVaI).

Financie Operačného programu Výskum a inovácie sú určené na podporu výskumu, vývoja a inovácií v rámci akademického a podnikateľského sektoru s dôrazom na aplikáciu výsledkov výskumu a vývoja v priemyselnej a výrobnej praxi. Podpora smeruje k technologickému rozvoju a zvyšovaniu konkurencieschopnosti výrobných podnikov s dôrazom na malých a stredných podnikateľov aj start-upov. Bude podporená účasť Slovenska v projektoch medzinárodnej spolupráce, veľtrhoch spolu so zvyšovaním aktivity podnikateľského sektoru v oblasti výskumu, vývoja a inovácií.

Operačný program výrazne podporí aj ďalší rozvoj výskumu a vývoja v rámci univerzít a výskumných ústavov hlavne s dôrazom na zlepšenie koordinácie a konsolidácie výskumného a vývojového potenciálu a posilnenie a ďalší rozvoj kapacít vytvorených pracovísk excelentného výskumu v rámci Slovenska.

Riadiacim orgánom pre Operačný program Výskum a inovácie  je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

O operačnom programe sa môžete viac dozvedieť TU.