Aktuality

Otvorenie výzvy WiFi4EU je odložené na neurčito

23.03.2020

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu pred pár dňami avizoval, že Európska komisia plánuje otvoriť novú výzvu na vybudovanie bezplatných WiFi zón. Horúca novinka sa ale o pár dní zmenila a samosprávy budú musieť počkať. Termín novej výzvy v rámci iniciatívy WiFi4EU bude oznámený po tom, čo sa situácia v európskych krajinách dostane opäť do normálu.

Tretie kolo výzvy bude otvorené iba jeden deň, pričom mestá a obce budú mať príležitosť získať poukaz vo výške 15 000 Eur na vybudovanie bezplatných WiFi zón na verejne prístupných miestach miest a obcí. Podmienkou zapojenia a získania podpory je registrácia na portáli WiFi4EU (www.wifi4eu.eu).

Finančné prostriedky z predmetnej výzvy sú určené na zakúpenie zariadení a inštaláciu samotnej siete. Obec alebo mesto hradí prístup na internet, prevádzku siete po dobu 3 rokov, garantuje inštaláciu na verejne prístupných miestach, bezplatné využívanie pre obyvateľov a návštevníkov a minimálnu rýchlosť pripojenia 30 Mbps.

 

ZDROJ:

https://www.vicepremier.gov.sk/aktuality/digitalna-agenda/europska-komisia-otvori-novu-vyzvu-na-vybudovanie-bezplatnych-wifi-zon-samospravy-ktore-maju-zaujem-by-sa-mali-poponahlat-s-registraciou/