Aktuality

Prihlasovanie do programu Generácia 3.0 je spustené

25.01.2021

V rámci svojho programu Generácia 3.0 spustila Nadácia Pontis prihlasovanie na rok 2021. Tento ročník programu je zameraný na občianske organizácie a startupy, ktoré majú za sebou už otestovaný projekt.

Žiadateľmi môžu byť občianske organizácie a startupy, ktoré do vzdelávania prinášajú inovatívne prístupy, ako aj riešenia na zmiernenie dopadu pandémie, či riešenia na prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov. Prihlášky je možné podávať do 12. februára 2021.

Oprávnení žiadatelia musia splniť nižšie uvedené podmienky:

  • Majú otestovaný svoj projekt/produkt zameraný na učiteľov, riaditeľov či žiakov. Projekt je v súlade s víziou Generácie 3.0 – rozvíja zručnosti, vedomosti a postoje potrebné pre 21. storočie, prípadne vytvára podporu pre učiteľov či žiakov.
  • Majú záujem rozvíjať svoj projekt, sú ochotné prijímať spätnú väzbu a aktívne spolupracovať s mentorom a expertmi počas dlhšieho časového obdobia (3 mesiace).
  • Majú záujem rozširovať svoj projekt či program a zapájať do neho nové školy, učiteľov a žiakov.
  • Majú cieľ sledovať dopad svojho projektu a vyhodnocovať výstupy.
  • Majú cieľ zastabilizovať sa a smerovať k väčšej udržateľnosti.  

Maximálne 10 vybraným projektom sa budú počas EDUcampu venovať odborníci z rôznych oblastí. Po ňom 5 najlepších projektov postúpi do EDUakcelerátora, kde získajú možnosť predovšetkým nastaviť biznis model, fundraising a sledovanie dopadu.

Zdroj:

https://www.generacia30.sk/otvarame-prihlasovanie-do-programu-generacia-30-pre-rok-2021